Hur du hålldes som bebis

Bildresultat
BildresultatVisste du att hur du hålldes som bebis kan påverka din självkänsla än idag? 
Om dina föräldrar tillexempel gick runt och skakade mycket på dig, så  kan de finnas med dig idag, som en slags osäkerhet hos dig dig själv, för att du inte "kände dig trygg" när de skakade dig som liten. 

Detta gäller även hur du blev behandlad som liten, om du tillexempel inte fick höra några komplimanger när du gick några steg, utan istället höra "hahaha kunde du inte gå lmer, stackare" när du ramlade. De vuxna tänkar att "du inte förstår va de säger" men deras känslor förstår du, och de är de som sätter sig i dig.  En sådan sak kan te.x än idag göra att du är rädd för att prova nya saker, ifall att någon ska skratta om du misslyckas. 

Jag tror också att något som påverkar mig, som ett exempel är att min mamma har träffat väldigt många olika män under min uppväxt och blivit ledsen, och att det har fått mig att inte våga släppa in män i mitt liv, eftersom att jag har lärt mig att alla bara lämnar oss ändå. Därför lämnar jag alltid alla först. 

Innan jag skaffar barn så skall jag se till att utbilda mig ordentligt inom ämnet, för att mitt barn skall växa upp så bra som möjligt, med ett så starkt självförtroende och självkänsla som möjligt. Här kommer en peppa peppa mamma, som inte kommer ge sig förens ungen älskar vareda liten del av sig själv!

Allmänt, mind | | Kommentera |

Expressen och blogg.se

 

För några veckor sedan skrev jaag ett inlägg, mitt uppe i en panikångestattack där jag bara behövde få ut det jag kände inom mig. Detta uppmärksammades utav både blogg.se och expressen, som gjorde en intervju med mig. Kändes som jag öppade upp min själ inför hela världen, och samtidigt som det var fruktansvärt läskigt, ångestladdat och hemskt så gav det mig så mycket mer. Frihet. Jag känner mig fri.

Jag vet nu att det där "läskiga" inte är någonting om man jämför med vad man får ut av att bara ta steget, och släppa ut det. Vi förlorar så mycket i livet på att inte våga. Jag tror att jag kommer att bli mer och mer öppen med varje dag som går, eftersom att jag insér vilken frihet det ger mig. Hemlighetsfulla mystersika lilla felicia har äntligen vågat släppa mäniskor in i mina tankar. Till och med främmande människor. Det är stort för mig. 

Ni hittar blogg.se:s artikel HÄR: http://blogg.se/article/2016/november/i-perioder-har-jag-tranat-fyra-timmar-om-dagen-och-levt-pa-i-princip-ingenting.html
Och Expressens HÄR:http://www.expressen.se/gt/jag-levde-i-fornekelse-och-sa-att-allt-var-bra/
Allmänt, fuck bodyshaming, media | | Kommentera |
Upp